27 Mart 2014 Perşembe

Islak Sünger Pasta Tarifini mutlaka deneyin!

ıslak kakaolu pastaIslak Sünger Pasta

Kek İçin;
·         4 yumurta
·         1 su bardağı şeker
·         1 su bardağı un
·         4 yemek kaşığı süt
·         1 paket kakao (3 yemek kaşığı )
·         1 paket vanilya
·         1 paket kabartma tozu

çikolata sosu almayı unutmayın!

Üzeri İçin;
·         1 paket krem şanti
·         1 su bardağı soğuk süt
Keki Islatmak için;
·         1,5 su bardağı süt

Yapılışı;
1.       Kekimizi pişirme işlemiyle başlayalım. Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra, üzerine sırasıyla vanilya, kabartma tozu, unu, kakaoyu ve sütü ekleyerek çırpmaya devam edelim. 180 derece fırında kekimizi pişirmeye bırakalım.
2.       Kekimizi ılımaya bıraktık mı bıraktık. Ilındıktan sonra üzerine 1,5 su bardağı sütü dökelim.
3.       Kekin üzeri için krem şantiyi ve 1 su bardağı soğuk sütümüzü de çırpıp kekimizin üzerine güzelce yayalım.

4.       Çikolata sosumuzu, servis yaparken isterseniz bir bütün olarak krem şantinin üzerine, isterseniz de keki kare halinde kestikten sonra, üzerine biraz dökelim.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder