28 Mart 2014 Cuma

ALINTI

Kaybetmeye alıştıkça
daha çok özgürleşiyor insan ...
                                                             Ahmet ÜMİT,  Beyoğlu Rapsodisi

YÜCE TAT: WAFFLE

WAFFLE HAKKINDA BİLMENİZ GEREKEN HERŞEY BURDA


Waffle hamuru yapımı için gerekli malzemelerimiz :

1 adet kabartma tozu
1 adet vanilya
sıvı yağ(iki fincan kadar)
1/2 yemek kaşığı kadar şeker
2 su bardağından biraz daha az süt
1/2 su bardağı un
yaklaşık bir çay kaşığı dolusu tuz
3 adet yumurta
Dilerseniz çok az tarçın ilave edebilirsiniz.





En başta üç adet yumurtaların sarılarını ve aklarını birbirinden ayırıyoruz. Burada karıştırıcıya ihtiyacınız olacaktır.(mikser kullanırsanız daha iyi olur, kaşıkla da yapabilirsiniz) Yumurta akları ile birlikte vanilya paketinin yarısını bir kapta karıştırın ve güzelce çırpın. Burada dikkat etmeniz gereken beyazlaşana kadar çırpmanız,seri bir şekilde.Vanilya ile yumurta aklarında uyguladığınız gibi şimdi de başka bir kapta şeker ile ayırmış olduğunuz yumurta sarılarını ilave edip iyice karıştırınız.Çırpma işleminden sonra(yumurta sarılarını).Daha önceden çırpmış olduğunuz yumurta akının içine gerekli olan diğer malzemeleri de ekleyin.Bu malzemeler;kalan yarım paket vanilya,sıvı yağ,süt,kabartma tozu ve tuzu ilave edip karıştırın. 


Eklenen bu malzemeleri karıştırırken bir taraftan azar azar un ilave edin ama sürekli karıştırın.Son işlem olarak ta yapmanız gereken daha önceden hazırlamış olduğunuz yumurta akını karışıma ilave ediniz.Aynı zamanda yavaşça karıştırmaya da devam edin.Malzemeleri kıvamına getirdikten sonra waffle makineniz varsa kullanın.Eğer waffle makineniz yok ise tava(teflon) ya da tost makinesine birer kepçelik hallerde ilave edip 5-6 dakika kadar pişirme süresi ile işlem tamamlanır.


NOT: Ayrıca lezzetli bir waffle yapmanın püf noktalarına görmek için : puf nokta

Kalabalık Partilerde Kokteyl Hazırlamak İster misiniz?


Kalabalık partilerde, insanlara içki yetiştirmek zor olabilir. Böyle durumlarda yapılacak en basit ve pratik kokteyler sangria veya punchdır. Punchı nasıl hazırlayacağınız tamamen size kalmış. İçine bol meyve, meyve suyu, votka veya cin koyabilirsiniz. Eğer Sangria hazırlayacaksanız, okumaya devam edin.



Sangria Tarifi

Sürahi
1 fincan portakal aromalı likör
1 fincan çekirdeksiz kırmızı ya da siyah üzüm
1 adet dilimlenmiş limon
1 adet dilimlenmiş portakal
2 adet kırmızı ve yeşil dilimlenmiş elma
2 tarçın çubuğu
1 şişe soğuk kırmızı şarap
4 yemek kaşığı toz şeker
2 fincan portakal suyu
180ml. misket limonu (lime) suyu










Not: Sangria yapıyorsanız meyvelerinizi buzdolabında bir gece önceden dondurun ve bunların parti saatinde içkinize buz etkisi yapmasını sağlayın


 Punç kasesi

2 fincan portakal likörü
1 buçuk fincan çekirdeksiz siyah ya da kırmızı üzüm
2 adet dilimlenmiş limon
2 adet dilimlenmiş portakal
3 adet kırmızı ve yeşil, dilimlenmiş elma
3 adet tarçın çubuğu
2 şişe soğuk kırmızı şarap
4 yemek kaşığı toz şeker
4 fincan portakal suyu
360ml. lime (misket limonu) suyu





Hazırlanışı :
 
1. Meyveleri, şeker, likör ve tarçın karışımında en az 1 saat bekletin.
2. Hazır olan meyvelerinizi, soğuk kırmızı şarap ve portakal suyu ile karıştırın

3. İstediğiniz kadar şeker ekleyin ve tarçın çubuklarını çıkartın. Soğuk servis edin.