27 Mart 2014 Perşembe

Aynı mezeleri yapmaktan sıkılanlar buraya!


Soğan Mezesi


3 adet soğan
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
Zeytinyağı
Tuz

Soğanları közleyerek başlıyoruz. Közlenen soğanlarımızı soyup doğruyoruz. Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip karıştırdıktan sonra yemeye hazır. Afiyet olsun.



Mantar sote soğuk meze tarifi

250 gr kültür mantarı
2 diş sarımsak
Maydanoz
Pul biber, karabiber
Mantarları 2 ye 3 e ayırarak doğrayın. Bir yandan Tavada kızartırken sarımsakları ve maydanozu kıyıp üzerine ekleyin eser miktarda tuz karabiber ve kırmızı pul biber ile tatlandırın.


Haydari

2 su bardağı süzme yoğurt,
2 yemek kaşığı sert beyaz peynir,
2 diş sarımsak,
1 avuç kıyılmış dereotu,
1 avuç kıyılmış taze tane,
Zeytinyağı,
Tuz





Tereyağlı Yeşil Mercimek Sotesi

1 su bardağı yeşil mercimek,
1 yemek kaşığı tereyağı,
1 diş sarımsak,
1 avuç kıyılmış dereotu,
Tuz






Patlıcan Rulo

1 su bardağı süzme yoğurt
2 adet patlıcan
 ½ çay bardağı dövülmüş ceviz
 ½ adet közlenmiş kırmızıbiber
1 çay kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı krem peynir
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz

Patlıcanları alaca soyun ve uzunlamasına incecik şekilde dilimleyin. Dilimlediğiniz patlıcanları tuzlu suda bekletip iyice kurulayın. Tavaya sıvıyağı koyup ısıtın ve kuruladığınız patlıcanları bu yağda arkalı önlü olarak kızartın. Közlenmiş kırmızıbiberi küçük küçük doğrayın Üzerine yoğurt, krem peynir, pul biber, tuz  ve cevizi ekleyip hepsini bir harmanlayın Kızarttığınız patlıcanların her birinin içine hazırladığınız yoğurtlu karışımdan koyarak rulo şeklinde sarın ve ortalarından kürdanla sabitleyin Uç kısımları alta gelecek şekilde servis tabağına yerleştirip buzdolabında soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra servis edin.


Coleslaw Salatası tarifi

1 küçükbaş lahananın yarısı,
1 adet havuç,
4 yemek kaşığı sulu yoğurt,
2 yemek kaşığı süt,
4 yemek kaşığı mayonez,
2 yemek kaşığı limon suyu,
2 yemek kaşığı elma sirkesi,
1 yemek kaşığı toz şeker,
2 çay kaşığı tuz,
1/2 çay kaşığı karabiber.

Lahanayı çok ince kıyın, Havucu rendeleyin, Lahana, havuç ve sos malzemelerini derin bir kaba alın, Hepsini iyice harmanlayıp dolaba kaldırın ve bir gece dinlendirip ertesi gün servis yapın.



Brokoli Ezme
400 gr brokoli
4 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı mayonez (isteğe göre)
Tuz
Karabiber

İsteğe göre üzeri için:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Brokolileri yıkayın ve 2–3 parçaya ayırın. Bir miktar tuz eklediğiniz suda rengi iyice yeşile dönüp yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşlanan brokolileri süzün ve renginin solmaması için soğuk sudan geçirin. Blendere önce yoğurt sonra brokoli ve sarımsakları alın (mayonez eklemek isterseniz bu noktada ekleyebilirsiniz). Üzerine bir miktar tuz ve karabiber serperek blenderden geçirin. Hazırladığınız ezmeyi servis tabağına alın. İsteğe göre üzerine tereyağı ve pul biber kızdırarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder