Malzemeler:
·
12 adet
lazanya
·
1 adet
patates
·
1 adet havuç
·
1 avuç kadar
bezelye
·
200 gr kıyma
·
1 yemek
kaşığı salça
·
tuz,
karabiber, pulbiber
·
sıvı yağ
Üzerine;
·
domates sos
·
1 çay
bardağı lazanyadan kalan su
·
kaşar
rendesi
·
maydanoz
Yapılışı;
1.
Lazanyaları
kaynar suyun içine atarak içine tuz ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ veya zeytinyağı
koyalım. Ortalama 10 dk pişirelim. Lazanyanın kıvamını aralıklı kontrol edelim.
Makarna kadar yumuşamadan ocaktan alın soğuk suya tutalım.1 çay bardağı suyundan
ayıralım. Bu arada hepsini tepsinin
üstüne ayrı ayrı serelim ki yapışmasın.
2.
Havuç ve
patatesleri küp küp doğrayarak, sıvı yağda soteleyin. Biraz yumuşamaya başlayınca
kıyma, salça, bezelye ve baharatları ekleyip pişene kadar kavuralım.
3.
Lazanyaları
ortadan 2 ye bölelim. Her lazanya ya bir miktar harç koyarak rulo yapalım. Kare
büyük borcamı yağladıktan sonra Tüm lazanyaya aynı işlemi yapın. Sıkı dizebilirsiniz.
Büyük kare borcama 12 adet lazanya sıkıştırabilrsiniz.
4.
Üzerine
domates sos ve 1 çay bardağı lazanyanın kalan suyunu döküp 200 derecede
pişirelim. Renginin değiştiğini görünce kaşar ve maydanoz serpelim. 5 dk daha pişirip,
ılıdıktan sonra servis yapalım. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder