27 Mart 2014 Perşembe

Kıymalı Lazanya Sarma mmmm elleriniz sağlık!

Kıymalı Lazanya Sarma

Malzemeler:
·         12 adet lazanya
·         1 adet patates
·         1 adet havuç
·         1 avuç kadar bezelye
·         200 gr kıyma
·         1 yemek kaşığı salça
·         tuz, karabiber, pulbiber
·         sıvı yağ

Üzerine;
·         domates sos
·         1 çay bardağı lazanyadan kalan su
·         kaşar rendesi
·         maydanoz

Yapılışı;
1.       Lazanyaları kaynar suyun içine atarak içine tuz ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ veya zeytinyağı koyalım. Ortalama 10 dk pişirelim. Lazanyanın kıvamını aralıklı kontrol edelim. Makarna kadar yumuşamadan ocaktan alın soğuk suya tutalım.1 çay bardağı suyundan ayıralım.  Bu arada hepsini tepsinin üstüne ayrı ayrı serelim ki yapışmasın.
2.       Havuç ve patatesleri küp küp doğrayarak, sıvı yağda soteleyin. Biraz yumuşamaya başlayınca kıyma, salça, bezelye ve baharatları ekleyip pişene kadar kavuralım.
3.       Lazanyaları ortadan 2 ye bölelim. Her lazanya ya bir miktar harç koyarak rulo yapalım. Kare büyük borcamı yağladıktan sonra Tüm lazanyaya aynı işlemi yapın. Sıkı dizebilirsiniz. Büyük kare borcama 12 adet lazanya sıkıştırabilrsiniz.

4.       Üzerine domates sos ve 1 çay bardağı lazanyanın kalan suyunu döküp 200 derecede pişirelim. Renginin değiştiğini görünce kaşar ve maydanoz serpelim. 5 dk daha pişirip, ılıdıktan sonra servis yapalım. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder