27 Mart 2014 Perşembe

canı mantı çekenler: MANTI MAKARNA.

Mantı Makarna

Malzemeler:
230 gr orta yağlı kıyma
6–7 yaprak maydanoz
1 adet iri kuru soğan
1 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Yarım paket mantı makarna

Ön haşlama için 1 litre su

Servis için:
2 çorba kâsesi sarımsaklı yoğurt

Sosu için:
2 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı sıvıyağ
Kırmızı pul biber
İsteğe göre kuru nane

Yapılışı:
1- Soğanı 4 parçaya bölüp blendere alın. Üzerine sarımsak, maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyip 10–15 saniye çalıştırın.
2- Malzemeler parçalanınca kıymayı ekleyip iyice karışıncaya kadar blenderi çalıştırmaya devam edin.
3- İç harç hazır olunca makarnaları tuz ve yağ eklediğiniz 1 litre kaynar suda 4 dakika kadar haşlayın.
4- Haşlanan makarnaları daha fazla pişip yumuşamaması için süzüp soğuk sudan geçirin.
5- Haşlanan makarnalara iç harcı doldurun ve tencereye alın. Tüm makarna bitince su ısıtıcısında 3-4 su bardağı su kaynatın.
6- Yavaşça makarnaların üzerini 1 parmak geçecek kadar su ilave edin. Suya biraz zeytinyağı ve tuz ekleyin.
7- Makarnalar ve kıymalar pişinceye kadar kısık ateşte yaklaşık 10 dakika pişirin.
8- Pişen makarnaları kevgirle servis tabağına alın üzerine sarımsaklı yoğurt dökün.
9- Son olarak sıvıyağ ve tereyağı bir cezveye alıp üzerine kırmızıbiberi ekleyip 1 dakika kadar kızdırın.
10- Makarnaların üzerine dökerek servis yapın.
11- Olabildiğince geniş tabanlı bir tencere kullanmak buna örnek karnıyarık tenceresi olabilir. Son olarak makarna içlerini doldurduktan sonra son haşlama suyunu çok fazla koymadan kısık ateşte haşlamak lazım. Bu sayede makarnalar haşlanırken karışıp içleri dışarı çıkmayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder